'Barça moet eenheid zijn: team, fans en alles daaromheen'

Reacties

Josep Maria Bartomeu predikt rust bij Barcelona. De president was zeer te spreken over de eclatante bekerzege op Elche (5-0), zeker na de tumultueuze periode in Camp Nou.

'Barça moet eenheid zijn: team, fans en alles daaromheen'

Het jaar 2015 begon voor Barcelona in crisissfeer. Een 1-0 nederlaag bij Real Sociedad, het gedwongen vertrek van technisch directeur Andoni Zubizareta én de ophef rond Lionel Messi. Trainer Luis Enrique lag daarbij onder vuur vanwege zijn vermeende conflict met de Argentijn, die met zijn afwezigheid bij de training van maandag een signaal leek te hebben afgegeven over zijn onvrede.

Van al die hectiek was donderdagavond niet veel te merken, volgens Bartomeu. 'Het team heeft gespeeld zoals de fans dat gewend zijn. Ze hebben gevochten voor elkaar en waren gemotiveerd', aldus de preses van Barça. 'En dat op een midweekse speeldag in de kou. We moeten elkaar steunen. Als dat lukt, gaan we vanzelf weer successen boeken. Barcelona moet een eenheid zijn. De ploeg, de fans en alles daaromheen. Dat maakt ons echt sterker.'

Verkiezingen
De Spaanse topclub heeft de presidentsverkiezingen met een jaar vervroegd vanwege de onrust die er momenteel heerst binnen de club. Dat maakte Bartomeu woensdag bekend op een persconferentie. De verkiezingen zouden eigenlijk pas in 2016 worden gehouden, maar zullen nu aan het einde van dit seizoen plaatsvinden. Dit tot tevredenheid van trainer Luis Enrique.

'Ik vind het een groot gebaar van het bestuur en de president om de verkiezing naar voren te schuiven. Hopelijk zorgt dat voor rust', aldus Enrique, die na de zege op Elche verder niet wilde ingaan op de situatie tussen hem en Messi. 'Ik zal niet in detail treden. Ik praat iedere week met mijn spelers. Ik snap dat jullie geïnteresseerd zijn, maar ik concentreer mij op het team', aldus Luis Enrique. 'Het beste antwoord op deze situatie is winnen.'

Meer woorden wilde de coach van de Catalanen niet vuilmaken aan de onrustige situatie van de club. Daar waagden de spelers zich overigens allerminst aan. Neymar wilde alleen over de wedstrijd praten. 'Ik ga niet zeggen wat er in de kleedkamer gebeurt. Dat is privé. Ik ben blij met het resultaat tegen Elche, het was een fantastische wedstrijd', aldus de Braziliaan, die in de achtste finale van de Copa del Rey twee keer tot scoren kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.