Barazite baalt van gelijkspel: 'Na rust was het teleurstellend'

Net als in het bekerduel met FC Groningen (1-0) van woensdag was Nacer Barazite ook tegen NEC trefzeker. De spelmaker van FC Utrecht baalde na afloop toch, omdat zijn ploeg puntenverlies leed (1-1).

Tien minuten voor rust zorgde Barazite voor de 1-0. Dat die stand in de pauze ook op het scorebord stond, noemde de aanvallende middenvelder teleurstellend. 'In de eerste helft lieten we het na om de kansen die we creëerden af te maken. We hadden de wedstrijd toen op slot kunnen zetten', zei hij voor de camera van FOX Sports.

In het KNVB-Bekerduel met FC Groningen van woensdag bezorgde Barazite FC Utrecht in blessuretijd een 1-0 overwinning. 'Tegen FC Groningen beslisten we het duel heel laat, dat wilden we nu anders doen. Daar hadden we ook de mogelijkheden voor, maar die hebben we niet gegrepen. Voor rust was ons spel goed, maar na rust was het teleurstellend. Er kwamen te veel ruimtes achter de linies.'

Erik ten Hag, trainer van FC Utrecht, deelde de mening van Barazite. 'De eerste helft was helemaal voor ons. We hebben toen veel kansen gecreëerd. Dat zijn de momenten dat je de wedstrijd moet dichtgooien.'

Ten Hag wist ook dat zolang FC Utrecht de score niet opvoerde, NEC in de wedstrijd bleef. 'Na rust speelden we op 99 procent. We deden niet meer de dingen die we moesten doen, voerden de taken niet meer consequent uit en voetbalden niet meer. De ploeg moet beseffen dat als je de stap naar het linkerrijtje echt wil maken, je dan thuis van NEC moet winnen.'

Door het gelijkspel heeft FC Utrecht nu dertien punten uit elf wedstrijden en staat achtste. NEC staat op elf punten en blijft de nummer twaalf.