NEC neemt dankzij piepjonge Kadioglu punt mee uit Utrecht

FC Utrecht heeft thuis tegen NEC nagelaten zijn derde Eredivisie-overwinning op rij te boeken (1-1). Ferdi Kadioglu bezorgde de bezoekers een punt en kroonde zich met zijn 17 jaar en 23 dagen tot jongste doelpuntenmaker ooit namens NEC in de Eredivisie.

Het was een wedstrijd met twee gezichten, want voor rust had FC Utrecht totaal niets te duchten van NEC. De thuisclub leidde halverwege met 1-0, terwijl het een veel grotere voorsprong had moeten hebben op dat moment. Op aangeven van Richairo Zivkovic opende Nacer Barazite tien minuten voor rust de score tegen de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Zes minuten later kopte Sébastien Haller op aangeven van Barazite op de lat, terwijl Zivkovic in de extra speeltijd van de eerste helft verzuimde te profiteren van een enorme blunder van Michael Heinloth. De verdediger zat helemaal mis, waardoor Zivkovic alleen op doelman Joris Delle af ging. De Ajax-huurling schoot de bal echter voorlangs.

NEC kwam veel beter uit de kleedkamer dan FC Utrecht in de tweede helft en nadat Kevin Mayi al heel dicht bij de gelijkmaker was geweest, was het in de 62ste minuut wél raak voor de bezoekers. Invaller Ferdi Kadioglu schoot van afstand raak. FC Utrecht leek helemaal van slag, want daarna kregen Janio Bikel en Mayi ook opgelegde kansen, maar zij schoten naast.

Door het gelijkspel heeft FC Utrecht nu dertien punten uit elf wedstrijden, waarmee het voorlopig achtste blijft. ADO Den Haag kan zondag passeren als het thuis wint van AZ. NEC staat nu op elf punten en blijft twaalfde staan.