Sportief NEC probeert sterke defensie FC Utrecht te kraken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht probeert ten koste van NEC de stijgende lijn door te trekken.

Sportief NEC probeert sterke defensie FC Utrecht te kraken
Speelronde: 11
Aftrap: zondag 30 oktober, 14.30 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

• FC Utrecht begon matig aan het seizoen, maar vond zich na enkele positieve resultaten voorafgaand aan speelronde elf terug op plaats acht. NEC ving het voetbalweekeinde aan op de twaalfde plaats met tien punten.

• Het duel tussen FC Utrecht en NEC werd 36 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Domstedelingen trokken twintig keer aan het langste eind en stapten tien keer als verliezer van het veld. Zes keer bleef een winnaar uit.

• NEC is een geliefde tegenstander van FC Utrecht, dat de ploeg uit Nijmegen 31 keer een nederlaag toebracht in de Eredivisie. Hierbij zijn duels in de Keizerstad meegerekend. Alleen tegen Willem II was FC Utrecht vaker succesvol, namelijk 32 keer.

• FC Utrecht veroverde in de voorbije twee duels de maximale score van zes punten dankzij zeges op Go Ahead Eagles (3-0) en Willem II (0-1). Tijdens de eerste acht speelrondes veroverde de ploeg van coach Erik ten Hag óók zes punten.

Na een moeizame start draait FC Utrecht de laatste weken zeer goed.
Na een moeizame start draait FC Utrecht de laatste weken zeer goed.

• De verdediging van FC Utrecht staat de laatste weken als een huis. De Domstedelingen incasseerden in de laatste 117 'competitieminuten' zelfs geen enkel schot op doel.

• NEC is tot nu toe een van de meest sportieve ploegen in de Eredivisie. In de eerste tien speelrondes maakte de formatie van trainer Peter Hyballa slechts 94 overtredingen. Alleen spelers van PSV werden minder vaak teruggefloten, namelijk 85 keer.

• De club uit Nijmegen won zijn laatste uitwedstrijd in de Eredivisie, bij Roda JC (0-1). De laatste keer dat NEC in twee opeenvolgende uitduels zegevierde was in februari 2013.

• Bijgelovige NEC-supporters hadden deze wedstrijd liever op een vrijdag of zaterdag zien worden gespeeld. De Nijmegenaren kwamen in de laatste acht duels die ze afwerkten op zondag namelijk niet tot winst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.