Balotelli mist alleen kraker met Arsenal na 'racistisch' bericht

Reacties

Mario Balotelli heeft van de Engelse FA een schorsing van één wedstrijd en een flinke boete gehad naar aanleiding van een beledigend bericht op social media.

Balotelli mist alleen kraker met Arsenal na 'racistisch' bericht

Via Instagram deelde de Italiaanse aanvaller onlangs onderstaande afbeelding, waarvoor Balotelli later zijn excuses zou aanbieden. Hoewel hij het bericht verwijderde, besloot de FA toch een onderzoek in te stellen naar het 'racistische en anti-semitische' bericht.

Donderdag werd bekend dat Balotelli (24) één wedstrijd geschorst wordt, een boete van 25.000 pond - ruim 30.000 euro - moet betalen en bovendien een cursus moet volgen die ervoor moet zorgen dat hij in de toekomst niet meer in de fout gaat. De straf valt mee, gezien het feit dat Rio Ferdinand voor een beledigend bericht op social media eerder dit seizoen drie wedstrijden geschorst werd. De spits, wiens verblijf bij Liverpool vooralsnog niet echt een succes is, mist alleen het duel met Arsenal.

Hoewel The Reds elfde staan en The Gunners de zesde plek bezetten, is het duel op Anfield nog altijd een kraker te noemen. Balotelli maakte vorige week tegen Manchester United juist zijn rentree nadat hij zes wedstrijden had gemist met een liesblessure. Woensdag zat hij niet bij de wedstrijdselectie voor het gewonnen League Cup-duel met Bournemouth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.