Balotelli wacht zware schorsing na aanklacht FA

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Mario Balotelli aangeklaagd voor zijn 'antisemitische' bericht op Instagram. De 24-jarige spits van Liverpool hangt volgens Engelse media een straf van minimaal vijf wedstrijden schorsing boven het hoofd.

Balotelli wacht zware schorsing na aanklacht FA

De FA startte begin deze week een onderzoek naar een bericht (zie onder). Doordat er kort na plaatsing veel ophef ontstond verwijderde Balotelli het bericht al snel, maar de FA komt desondanks tot de conclusie dat zijn post in strijd is met de regels van de voetbalbond vanwege de beledigende en racistische aard.

De spits liet al snel daarna weten dat zijn bericht allesbehalve racistisch of discriminerend bedoeld was. Balotelli moet desondanks rekening houden met een zware schorsing, omdat de vermeende racistische inhoud strafverzwarend werkt. De FA deelde eerder dit seizoen al drie duels schorsing uit aan Rio Ferdinand vanwege beledigende teksten op social media. Balotelli moet een nog langere absentie vrezen.

Balotelli heeft tot 16 december de tijd om te reageren op de aanklacht van de FA. Zaterdag zal Super Mario tegen Sunderland sowieso niet in actie komen voor Liverpool, omdat hij met een hamstringblessure kampt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen