Bale laat EK-succes achter zich: 'Tijd voor de toekomst'

Reacties

Wales is met een 4-0 zege op Moldavië uitstekend begonnen aan de WK-kwalificatie en daarmee werd volgens sterspeler Gareth Bale het eerste hoofdstuk van een nieuw sprookje geschreven.

Bale laat EK-succes achter zich: 'Tijd voor de toekomst'

'Het was voor ons belangrijk om direct goed te starten', zei de maker van de 3-0 en 4-0 voor de camera van Sky Sport. 'We hebben genoten van het succes van afgelopen zomer, maar het is nu tijd voor de toekomst. Wij willen opnieuw geschiedenis schrijven.'

De Welshmen reikten op het EK in Frankrijk - tijdens de eerste deelname aan een Europese eindronde - tot de halve finale, waarin de uiteindelijke winnaar Portugal met 2-0 te sterk bleek. Dat was mooi, stelt de aanvaller van Real Madrid, maar nu moet de focus op een goed resultaat in een groep met naast Moldavië ook Ierland, Georgië, Servië en Oostenrijk.

'We weten dat er nog behoorlijk wat lastige wedstrijden aankomen', stelde Bale. 'Toch denk ik dat wij steeds beter worden als het moeilijk wordt.' Bondscoach Chris Coleman onderschreef de woorden van de buitenspeler. 'Ik hamerde vooraf op de discipline en geduld en daar blonken we in uit', loofde de keuzeheer zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.