'Bale is tot bijna alles in staat en wordt alleen maar beter'

Reacties

Twee maanden na de verrassende halvefinaleplaats op het EK start Wales maandag aan de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Moldavië. Bondscoach Chris Coleman heeft goede hoop dat Gareth Bale (27) zijn land ook richting het toernooi in Rusland bij de hand neemt.

'Bale is tot bijna alles in staat en wordt alleen maar beter'

Bale was op het EK vooral belangrijk met drie treffers in de groepsfase en had ook in het veroveren van het eerste ticket ooit voor de Europese eindronde een gigantisch aandeel. Nu Wales in Groep D met Oostenrijk,Servië, Ierland, Moldavië en Georgië om een van de dertien Europese WK-plekken gaat strijden, rust de hoop van de natie weer op de schouders van de Real Madrid-aanvaller. Zeker nu de andere sterkhouder, Aaron Ramsey, ontbreekt door een hamstringblessure.

Coleman verwacht dat Bale op dezelfde voet doorgaat. 'Gareth scoorde binnen 75 seconden in Reals eerste wedstrijd van het seizoen, maar dat verrast mij allang niet meer. Ik weet dat hij tot bijna alles in staat is en ik denk dat Madrid erg enthousiast is over hun toekomst met Baleo. Ze snappen dat ze met hem iemand hebben die nog wel even meekan en die in staat is om alles te winnen. Hij wordt nog altijd beter en beter', zei de bondscoach van Wales tegen Sky Sports.

Het zijn niet alleen de technische kwaliteiten van Bale, op het EK trefzeker uit twee vrije trappen en met zijn snelheid voortdurend gevaarlijk, waarvan Coleman onder de druk is. 'Hij combineert die fantastische kwaliteiten met een topmentaliteit. Het is de winnende formule voor Real Madrid en Wales. Ik denk dat hij weer een goed seizoen gaat draaien', aldus de bondscoach van Wales, dat gaat proberen zich voor het eerst sinds 1958 weer voor een WK te plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.