Bale blijft bescheiden ondanks imponerende statistieken

Gareth Bale (23) is bezig aan een superseizoen, maar blijft uiterst bescheiden. Maandagavond leidde hij Tottenham Hotspur met twee treffers niet alleen voorbij West Ham United, maar ook naar de derde plaats.

Bale blijft bescheiden ondanks imponerende statistieken

Spurs heeft nu twee punten voorsprong op nummer vier Chelsea en nog maar vijf punten achterstand op nummer twee Manchester City.

Bale maakte al zijn 23ste treffer van dit seizoen, waarvan negentien officiële doelpunten voor Tottenham. Vier van die goals scoorde de Welshman in interlands. De twee doelpunten tegen West Ham deden de competitieteller van de linkspoot oplopen naar vijftien in 23 optredens. De laatste goal van vanavond, de winnende, viel ook nog eens in de slotminuut.

In de laatste zes duels die Bale speelde, voor club en land, was hij liefst negen (!) keer trefzeker. Behalve vanavond scoorde de gewilde middenvelder ook in zijn twee voorgaande duels met Olympique Lyon (Europa League) en Newcastle United (Premier League) twee keer. Die optredens werden weer voorafgegaan door telkens één doelpunt per wedstrijd: achtereenvolgens met Wales tegen Oostenrijk en de competitieduels met West Bromwich Albion en Norwich City.

Genieten'Ik geniet gewoon enorm van het voetbal', jubelde Bale kort na de zege van vanavond. 'Dat is nu eenmaal het belangrijkste in mijn leven. De ploeg doet het goed, dat maakt het voor mij ook een stuk gemakkelijker.'

'Het draait ook niet om mij, maar om de ploeg', spreekt Bale zijn eigen statistieken op bescheiden wijze tegen. 'We speelden goed vanavond.'

Na de Londense derbyzege bij West Ham, wacht zondag opnieuw een burenruzie. Dan staat het altijd beladen thuisduel met Arsenal op het programma. 'En we weten dat dat weer een enorm belangrijke wedstrijd gaat worden', aldus Bale. 'Zij hebben ook een goede ploeg, maar wij willen onze Champions League-uitzichten levend houden.'

Arsenal heeft vier punten achterstand op Tottenham. De nummer drie in Engeland kwalificeert zich direct voor het miljoenenbal, terwijl de nummer vier voorronde moet spelen. Arsenal weet in ieder geval wat het wapen van Spurs is. Aan Bale de taak zijn trefzekere reeks voort te zetten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen