Bale helpt Tottenham met twee treffers langs Newcastle

Gareth Bale heeft Tottenham Hotspur met twee doelpunten langs het Newcastle United van doelman Tim Krul en bankzitter Vurnon Anita geholpen: 2-1. Hoewel de Franse aankopen The Magpies nog wel op gelijke hoogte brachten, bleek Spurs te sterk.

Tottenham begon dankzij een rake vrije trap van Gareth Bale uitstekend aan het duel op White Hart Lane. Newcastle-doelman Tim Krul kon niks uitrichten tegen de inzet van Bale, die alweer zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen liet aantekenen.

In de tweede helft was Bale andermaal trefzeker. Na weifelend ingrijpen van zowel Steven Taylor als Fabricio Coloccini kon hij alleen af op Krul en tekende met een schuiver voor de winnende treffer. De 2-1 kwam uit het niets vallen, aangezien beide teams daarvoor nauwelijks grote kansen hadden afgedwongen.

Dat was Newcastle in de eerste helft nog wel gelukt. Na voorbereidend werk van de Franse aanwinsten Mathieu Debuchy en Moussa Sissoko tekende hun landgenoot Yoan Gouffran in de 25ste minuut via de rug van Spurs-verdediger Michael Dawson zijn eerste treffer voor Newcastle aan.

Een kwartier na rust moest de deze winter van Girondins Bordeaux overgekomen Gouffran het veld verlaten met een op het oog ernstige scheenbeenblessure. Tot overmaat van ramp zag manager Alan Pardew vervolgens ook nog de wedstrijd verloren gaan. De nederlaag had nog groter uit kunnen vallen als Krul niet enkele keren uitstekend had gered op pogingen van Bale.

Zo kon Newcastle de spectaculaire 3-2 overwinning van vorige week op Chelsea geen vervolg geven. Tottenham verlengde de ongeslagen reeks tot tien competitieduels en staat vooralsnog derde, al kan Chelsea zaterdagmiddag met een zege op Wigan Athletic alweer langszij komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.