Spurs dankzij fenomenale Bale alsnog langs West Ham

Met een evenaring van een clubrecord door Gareth Bale, is Tottenham Hotspur de nieuwe nummer drie van de Premier League. Op bezoek bij West Ham United eindigde een spectaculair duel in een 3-2 overwinning voor de Spurs. Bale was bij alle treffers van zijn ploeg betrokken.

Het tempo was vanaf het beginsignaal hoog in het duel waar Jan Vertonghen en Moussa Dembélé in de basis startten voor Tottenham. Nadat hun ploeggenoot Bale al binnen vijf minuten op voor hem kenmerkende wijze een waarschuwingsschot had gelost, was het in de dertiende minuut alsnog raak.

Aan de basis van de treffer stond West Ham-verdediger Guy Demel, die op buitengewoon slordige wijze de bal bij Bale inleverde. De Welshman twijfelde niet en schoot kruislings laag in de rechterhoek raak.

Behalve de openingstreffer was de goal van Bale een evenaring van een clubrecord. De afgelopen vijf goals kwamen tot dan toe allemaal van hem. Daarmee voegt de door Real Madrid begeerde middenvelder zich bij een rijtje dat tot vandaag bestond uit Teddy Sheringham en Frederic Kanouté. Zij gingen Bale in respectievelijk 1993/94 en 2003/04 voor. Maar Scott Parker bedierf het feestje van zijn teamgenoot. De middenvelder beging in de 25ste minuut een domme overtreding op Andy Carroll, wat de spits en West Ham een strafschop opleverden. Carrol zelf faalde niet: 1-1.

Na rust kreeg Tottenham de deksel op de neus. Joey O' Brien bracht Joe Cole in stelling, die knap draaide en raak schoot: 2-1. De bezoekers kregen kansen genoeg op de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk via Gylfi Sigurdsson. Hij frommelde de bal binnen na een vrije trap van Bale.

In de slotseconden van de officiële speeltijd was Bale ook betrokken bij de winnende treffer. Sterker nog: hoogstpersoonlijk schoot hij de bal op fenomenale wijze de winkelhaak in. Daardoor komt Tottenham op 51 punten en gaat het Chelsea voorbij op de ranglijst. West Ham blijft op dertig punten staan en bezet de dertiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.