Friedel bij Tottenham op doel tegen oude club van Lloris

Hugo Lloris (foto boven) staat niet onder de lat bij Tottenham Hotspur als zijn oude club Olympique Lyon donderdag op bezoek komt. Manager André Villas-Boas geeft de voorkeur aan oudgediende Brad Friedel (foto onder).

Friedel bij Tottenham op doel tegen oude club van Lloris

Lloris stond tussen 2008 en 2012 onder contract bij de Zuid-Fransen, voordat hij deze zomer naar Tottenham kwam. Hoewel de Franse keeper de competitieduels voor de Spurs wel voor zijn rekening neemt, is de keuze van de manager voor het Europa League-treffen geen verrassende. De twee doelmannen waren bij aanvang van het seizoen verwikkeld in een keepersstrijd, die Lloris uiteindelijk in zijn voordeel beslechtte. Voor de competitie althans.

De Europese duels neemt Friedel namelijk voor zijn rekening. Sinds december dan, ongeveer hetzelfde moment waarop Villas-Boas voor Lloris koos als eerste doelman in de Premier League. 'Natuurlijk weten we dat dit tweeluik veel voor Lloris betekent. Maar uit respect voor Brad blijven we hetzelfde rotatiesysteem hanteren als voor de winterstop.'

Wel heeft Lloris dit seizoen al vijf Europa League-wedstrijden achter zijn naam staan, terwijl het thuisduel in december met Panathinaikos (3-1 winst) het enige is dat Friedel bij kan schrijven.

Villas-Boas kan in het duel geen beroep doen op zijn middenvelder Tom Huddlestone – hij heeft wat last van zijn knie. Ook aanvaller Jermaine Defoe moet het duel aan zich voorbij laten gaan. Hij raakte vorige week geblesseerd aan zijn enkel in het competitieduel met West Bromwich Albion (1-0 winst). Er staat nog zo'n twee weken hersteltijd voor zijn kwetsuur.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen