Defoe drie weken afwezig, rentree Adebayor aanstaande

Jermaine Defoe (rechts op de foto samen met Emmanuel Adebayor) is 'slechts' drie weken uit de roulatie bij zijn club Tottenham Hotspur. De aanvaller raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn enkel in het competitieduel met West Bromwich Albion (1-0 winst). Daarentegen kan de club uit Londen wel weer een beroep doen op de teruggekeerde Adebayor.

Defoe drie weken afwezig, rentree Adebayor aanstaande

Manager André Villas-Boas was woensdag redelijk opgelucht over de ernst van de blessure van Defoe. 'Hij heeft een kleine verrekking in een enkelband. Drie weken valt uiteindelijk nog mee', aldus de Portugees op de persconferentie.

'Het was een nare blessure die hem vele malen langer uit roulatie had kunnen houden', vervolgt de Portugese coach, die zondag een fitte Emmanuel Adebayor hoopt op te kunnen stellen in de Premier League-wedstrijd tegen Newcastle United.

De lange aanvalsleider van The Spurs was enige tijd afwezig in verband met het toernooi om de Afrika Cup. Zijn land Togo werd zondag in de kwartfinales uitgeschakeld door de verrassende finalist Burkina Faso.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen