Rubin Kazan stunt bij Atlético, 'Ronaldo-imitaties' Bale

Rubin Kazan zorgde voor een enorme stunt door Europa League-winnaar Atlético Madrid op eigen veld met 2-0 te verslaan. Gareth Bale was voor Tottenham Hotspur ook in de Europa League belangrijk door tegen Olympique Lyon op identieke wijze als Cristiano Ronaldo twee vrije trappen te verzilveren. Internazionale had geen enkele moeite met CFR Cluj.

Atlético Madrid – Rubin Kazan 0-2Rubin Kazan nam op bezoek bij titelhouder Atlético Madrid al na zes minuten brutaal de leiding. Sergio Asenjo, die van trainer Diego Simeone zijn minuten mag maken in de Europa League, verwerkte een schot van Salomón Rondón niet goed, waarna Gökdeniz Karadeniz de rebound in het Madrileense doel werkte.

In het vervolg greep Asenjo wel goed in toen Rondón andermaal in scoringspositie kwam. Atlético stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Pas toen Roman Sharonov vlak voor de onderbreking zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Radamel Falcao, leek het tij voor Los Rojiblancos te keren. Falcao kopte echter recht in de handen van doelman Sergei Ryzhikov.

Ryzhikov bleef in de tweede helft een sta-in-de-weg bij pogingen van Filipe Luís, Tiago, Arda Turan en Cristian Rodríguez. Tot overmaat van ramp raakte Falcao twaalf minuten voor tijd nog de lat met een schot uit de draai en miste Adrián bij de tweede paal een bijna niet te missen kopkans.

De schade werd helemaal niet meer te overzien toen Pablo Orbaiz in blessuretijd voor 0-2 zorgde omdat doelman Asenjo mee naar voren was gegaan bij een corner. Over een week moet het slordige Atlético daarom flink aan de bak in Rusland om een blamage te voorkomen.

Tottenham Hotspur – Olympique Lyon 2-1De supporters op White Hart Lane werden getrakteerd op drie schitterende doelpunten. Vlak voor rust was er de 'Ronaldo-achtige' vrije trap van Gareth Bale. De Welshman, die eerder nog een niet te missen kans om zeep had geholpen, schoot de boogbal met een dalende curve langs Olympique Lyon-keeper Rémy Vercoutre (foto onder). Tot dusver had Cristiano Ronaldo het patent op dergelijke vrije schoppen. Tien minuten na rust maakte Lyon-linksback Samuel Umtiti een minstens zo mooi doelpunt. De negentienjarige Franse jeugdinternational met roots in Kameroen nam een afgeslagen voorzet van Steed Malbranque vol op de slof en schoot de bal schitterend in de kruising. Spurs-sluitpost Brad Friedel, die in Europa de voorkeur krijgt boven Hugo Lloris, stond aan de grond genageld.

Kort daarna greep Friedel wel adequaat in bij een vervaarlijk schot van Alexandre Lacazaette, die al dribbelend de gehele defensie van Tottenham doorkliefde. Tottenham zette in de slotfase nog aan voor de winnende goal, en die kwam er. Waar Vercoutre eerst nog redding bracht bij een goed afstandsschot van Bale, scoorde de sterspeler van de Spurs in blessuretijd nogmaals uit een vrije trap, op bijna identieke wijze als voor rust.

Internazionale – CFR Cluj 2-0Internazionale kwam in het eigen Giuseppe Meazza-stadion al vroeg op voorsprong. Nadat Rodrigo Palacio bij een voorzet van Esteban Cambiasso nog wat sprongkracht tekort was gekomen, werd hij in de twintigste minuut bij een counter wel op maat bediend door Fredy Guarín. Met een stift verschalkte Palacio vervolgens CFR Cluj-keeper Mário Felgueiras.

Inter bleef daarna jacht maken op de tweede treffer. Vlak na rust was Guarín met een vrije trap dicht bij de 2-0, maar de Colombiaan trof de lat. Vijf minuten voor het einde schoot Palacio wel raak. Met een subtiele lob verschalkte hij Felgueiras. Voor Cluj wacht volgende week de zware opdracht om de 2-0 achterstand goed te maken.

UitslagFC Basel - Dnjepr Dnjepropetrovsk 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.