B-elftal Rosenborg onderuit in aanloop naar return tegen Ajax

Een B-elftal van Rosenborg BK heeft een tik gekregen in aanloop naar de return tegen Ajax aanstaande donderdag. De koploper van Noorwegen verloor thuis tegen Haugesund met 0-1. Slechts drie spelers die ook in Amsterdam aan de aftrap stonden, maakten zondag ook deel uit van de basisopstelling.

Klaas-Jan Huntelaar afgelopen donderdag in duel met Johan Laedre Bjordal van Rosenborg

Afgelopen donderdag won de Noorse ploeg verrassend met 0-1 in de Johan Cruijff Arena, waardoor de Amsterdammers voor een lastige return staan. De doelpuntenmaker in Amsterdam en supersub, Samuel Adegbenro, stond zondagmiddag wel in de basis, maar kwam niet tot scoren. Alleen doelman André Hansen, laatste man Birger Meling en spits Nicklas Bendtner zijn beide wedstrijden aan de aftrap verschenen.

Rosenborg had het lastig tegen de nummer zes van Noorwegen en liep al snel achter de feiten aan. In de 26e minuut werkte rechtsback Tore Reginiussen de bal achter zijn eigen doelman. Daarna probeerde Rosenborg de regie over te nemen, maar kreeg de ploeg het niet voor elkaar om ook maar één schot op doel te krijgen. Ook drie wissels vlak na rust boden de Noorse kampioen geen soelaas.

Wel is Rosenborg nog altijd koploper in Noorwegen. Na twintig wedstrijden heeft de ploeg zeven punten voorsprong op nummer twee Sarpsborg, dat wel een duel minder heeft gespeeld.

Ajax won zijn generale zondagmiddag wel eenvoudig. Thuis zetten de Amsterdammers FC Groningen met 3-1 opzij.