AZ zonder Ortiz tegen 'terechte koploper' NEC

Reacties

Celso Ortiz moet ook het KNVB-bekerduel met NEC aan zich voorbij laten gaan. AZ-trainer John van den Brom wenst geen risico met hem te nemen.

AZ zonder Ortiz tegen 'terechte koploper' NEC

Ortiz miste de Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord (2-2) door een enkelblessure, die hij had opgelopen tijdens de laatste training voor het duel in De Kuip. Het herstel biedt nog onvoldoende ruimte om woensdag in Alkmaar binnen de lijnen te komen.

'Hij heeft er alles aan gedaan om weer inzetbaar te zijn, maar we gaan geen risico met hem nemen', aldus Van den Brom. 'Zaterdag tegen FC Utrecht verwacht ik dat Celso weer kan spelen.'

De AZ-trainer is niet van plan spelers te sparen, al ziet zijn basisploeg er woensdag vermoedelijk anders uit dan zondag in De Kuip. De met een kuitblessure uitgevallen Dabney Dos Santos moet zijn basisplaats afstaan aan Steven Berghuis. 

Van den Brom waakt voor onderschatting van NEC, een van de vier nog overgebleven Jupiler League-clubs in het KNVB-bekertoernooi. 'NEC heeft een team dat niet voor niets bovenaan staat in de Eerste Divisie. We hebben ze twee keer bekeken en kregen de bevestiging dat ze terecht koploper zijn', aldus de AZ-trainer. 'Ik denk dat ze momenteel een selectie hebben met meer Eredivisie-ervaring in de benen dan onze jonge ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.