AZ slaat in verlenging toe, Toornstra wijst FC Utrecht de weg

Fortuna Sittard en FC Den Bosch hebben woensdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen. De respectievelijke nummers veertien en twaalf van de Jupiler League moesten hun meerdere erkennen in PEC Zwolle en FC Utrecht. AZ liep in de verlenging over Sparta Rotterdam heen.

AZ – Sparta Rotterdam 4-1 (n.v.)
Titelverdediger AZ heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. In Alkmaar opende Aron Jóhannsson al na vijf minuten de score, terwijl Johan Voskamp nog geen drie minuten later voor Sparta de stand gelijk trok. Dat waren direct de hoogtepunten van de reguliere speeltijd. In de daaropvolgende verlenging liet de IJslander Jóhannsson zich andermaal gelden.

Waar de aanvaller in de eerste negentig minuten één keer trefzeker was, lukte het Jóhannsson in de verlenging om nog twee twee keer doel te treffen. De centrumspits had daar welgeteld vijftien minuten voor nodig. Steven Berghuis bepaalde de eindstand op 4-1.

FC Utrecht – FC Den Bosch 4-1
Jens Toornstra (foto) dirigeerde in eigen huis met twee treffers FC Utrecht naar de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. De middenvelder opende na een kwartier de score in stadion Galgenwaard. In de tweede helft bekroonde de tweevoudige international van Oranje zijn goede optreden met zijn tweede treffer.

De Domstedelingen liepen uit naar 3-1 door een treffer van Gévero Markiet en een eigen doelpunt van Mark van der Maarel. De rechtsachter kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan geschoten, waardoor de bezoekers in de slotfase nog een beetje hoop hadden. Daarna zorgde Steve De Ridder nog voor 4-1.

PEC Zwolle – Fortuna Sittard 2-0
PEC Zwolle heeft in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi afgerekend met een oude bekende. In eigen huis beslisten Rochdi Achenteh en Joost Broerse het duel met Fortuna Sittard.

Met name de treffer van de verdediger annex middenvelder was een fraaie. Achenteh, een voormalige jeugdspeler van PSV, verschalkte de doelman van Fortuna met een schot in de lange hoek met de buitenkant van zijn linkervoet.

Jarenlang was Fortuna een van de vele tegenstanders in de Jupiler League, maar sinds twee seizoenen is PEC Eredivisionist. Sterker, de Zwolse ploeg is de huidige nummer twee van de Eredivisie, terwijl de Limburgers de twaalfde plaats bezetten in de Jupiler League.