ADO te sterk voor cupfighter, Go Ahead en Excelsior verder

ADO Den Haag heeft een nieuw bekeravontuur van GVVV voorkomen door te winnen in Veenendaal. Verder schakelde Excelsior De Graafschap uit en maakte Go Ahead Eagles geen fout in Ermelo.

GVVV – ADO Den Haag 0-3
ADO Den Haag heeft zich pas laat in de tweede helft weten behoeden voor een blamage tegen GVVV in het KNVB-bekertoernooi. In Veenendaal hield de cupfighter uit het seizoen 2011/12 lang stand, maar bepaalden Vito Wormgoor, Mathias Gehrt en Mike van Duinen de eindstand.

Waar Zaterdag Topklasser GVVV twee seizoenen geleden nog de kwartfinales haalde, waarin AZ met 2-1 te sterk was, is het bekeravontuur dit seizoen nu snel ten einde. De ploeg van trainer Erik Assink kan zich volledig richten op de competitie. GVVV bezet op dit moment de derde plaats in de Topklasse.

De Graafschap – Excelsior 1-3
Excelsior is er dinsdagavond in geslaagd om De Graafschap uit te schakelen in het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers wonnen in Doetinchem door de treffers van Daan Blij, Lars Hutten en Kevin Vermeulen. Namens de thuisploeg was Anco Jansen verantwoordelijk voor de tijdelijke gelijkmaker.

De aanvaller speelde voor het eerst sinds 2 augustus (2-0 verlies tegen Fortuna Sittard) weer mee met de Superboeren. Daarna meldde hij zich ziek vanwege een conflict met de clubleiding over een transfer die hem beloofd zou zijn. Toen de transfermarkt sloot, keerde de 24-jarige Jansen terug bij de club uit de Achterhoek.

DVS'33 - Go Ahead Eagles 0-3
Go Ahead Eagles liet zich in Ermelo niet verrassen door Zaterdag Hoofdklasser DVS'33. In de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker drukten Erik Falkenburg, Doke Smith en Jop van der Linden het krachtsverschil uit in de uitslag van het duel tussen de nummer elf van de Eredivisie en de nummer zeven van de Hoofdklasse C.

FC Oss – VVV-Venlo 1-2
De ontmoeting tussen de twee Jupiler League-clubs in het Frans Heesen Stadion was er een tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Nadat Jerold Promes namens VVV in buitenspelpositie raak had gekopt en Marko Maletic voor Oss een dot van een kans had gemist, kwamen de Venlonaren vlak voor rust op voorsprong na een veel te korte terugspeelbal van Jochem Jansen. Prince Rajcomar strafte de misser oog in oog met doelman Richard Arends koelbloedig af.

De van VfB Stuttgart gehuurde Maletic liet in de tweede helft na een fout van Danny Post af te straffen, maar zette Oss tien minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte na een vloeiende aanval van de ploeg van trainer Gert Aandewiel. De opvolger van de naar NEC vertrokken Anton Janssen moest desondanks zijn tweede nederlaag slikken, omdat Jules Reimerink in de laatste minuut uit een counter profiteerde van chaos in de Oss-defensie.