AZ dekt zich met Portugese huurling in tegen vertrek Sugawara

Reacties

AZ gaat snel de tijdelijke komst van Gonçalo Esteves afronden. De negentienjarige Portugese rechtsback wordt gehuurd van Sporting. De Alkmaarders hebben ook een optie tot koop bedongen.

AZ dekt zich met Portugese huurling in tegen vertrek Sugawara
© Pro Shots

Esteves werd in 2021 door Sporting weggeplukt bij Porto, maar kon nooit doorbreken. Sinds zijn komst speelde hij maar tien duels in de hoofdmacht van Sporting, waaronder het Champions League-bezoek aan Ajax in december 2021 (op de foto in duel met Ryan Gravenberch). De Portugezen gingen toen in Amsterdam met 4-2 ten onder.

In de Youth League speelde Esteves met Sporting tegen zijn aanstaande club. In de halve finale waren de talenten van AZ te sterk. De Nederlanders wonnen vervolgens de Youth League ook.

De komst van Esteves is welkom in Alkmaar. Yukinari Sugawara doet met Japan mee aan de Azië Cup en is mogelijk tot medio februari afwezig. Denso Kasius is de eerste optie, maar met Esteves heeft trainer Pascal Jansen weer wat te kiezen. Bovendien is de kans groot dat Sugawara in de zomer een transfer maakt. Zijn huidige verbintenis bij AZ loopt tot medio 2025.

Esteves zou in de selectie van AZ de derde Portugees worden. Verdediger Alexandre Penetra en middenvelder Tiago Dantas komen ook al voor de Alkmaarders uit.

Spelersprofiel

Esteves


Geboortedatum:
27 februari 2004
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Arcos de Valdevez
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
AZ
Huidige club:
Jong AZ
Nationaal team:
Portugal Onder 20
Nationaal team:
Portugal Under 15

Eerder op de dag maakte AZ al bekend dat Djordje Mihailovic werk mag maken van een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.