Australië treft China na nederlaag tegen Zuid-Korea

Reacties

Zuid-Korea heeft tegen Australië ook zijn derde groepswedstrijd van het toernooi om de Azië Cup gewonnen. Oman zegevierde tegen Koeweit.

Australië treft China na nederlaag tegen Zuid-Korea

Australië - Zuid-Korea 0-1
Voorafgaand aan de laatste speelronde in Groep A waren Australië en Zuid-Korea al zeker van een plek in de kwartfinale, maar het onderlinge duel moest nog uitsluitsel brengen over de groepswinst. Aan de kant van Australië had PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury een basisplaats, terwijl er geen speeltijd was voor Tommy Oar (FC Utrecht).

De wedstrijd in Brisbane werd beslist door Jung-Hyup Lee, die in de 32ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Zuid-Korea schaarde zich daardoor als groepswinnaar bij de laatste acht en speelt tegen de numer twee uit Groep B voor een plek in de halve finale. Australië treft China, dat al zeker is van de winst in Groep B.

Oman - Koeweit 1-0
In Newcastle speelden Oman en Koeweit alleen nog voor de eer. Beide waren al uitgeschakeld doordat ze de eerste twee duels verloren. Dankzij een treffer van Abdulaziz Al-Muqbali nam Oman met een zege afscheid van de strijd om de Azië Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.