Sainsbury: 'Jans begrijpt mijn grappen, hij is slim'

Reacties

Als basiskracht jaagt Trent Sainsbury met Australië in eigen land op de Azië Cup. De verdediger krijgt ook meer respons op zijn humor, die bij PEC Zwolle alleen door trainer Ron Jans wordt begrepen.

Sainsbury: 'Jans begrijpt mijn grappen, hij is slim'

Sainsbury maakte in de eerste twee Azië Cup-groepsduels met Koeweit (4-1) en Oman (4-0) de negentig minuten vol. De 23-jarige verdediger, die in september zijn eerste twee  interlands speelde tegen België en Saoedi-Arabië, voelt zich bij The Socceroos op zijn gemak binnen en buiten de lijnen.

'Mijn eerste wedstrijden waren surrealistisch. Maar daarna raak je eraan gewend. Ik hoor het publiek ook niet echt tijdens de wedstrijd', vertelt Sainsbury op de website van de Australische bond. Ondanks zijn onervarenheid als international kan hij zijn hart ophalen op een ander vlak. Dankzij bondscoach Ange Postecoglou en de routiniers voelen ook de jongeren zich echt op hun gemak.

'In Nederland ligt dan anders, omdat ik een buitenlander ben en de taal niet spreek. Ik probeer wel Nederlands te praten maar het klinkt idioot', aldus Sainsbury. 'Ze spreken wel Engels maar snappen mijn Australische humor niet. Ze begrijpen sarcasme niet, het is lastig.' Ron Jans vormt een uitzondering bij PEC Zwolle. 'Mijn trainer begrijpt het wel, hij is een slimme en pientere kerel. Maar dat geldt niet echt voor de spelers. Ik moet het versimpelen als ik tegen ze praat. Maar dat doen ze ook bij mij met het Nederlands.'

Gierig
Ook bij de winst van de Azië Cup staat één droom nog overeind en die gloort ook allerminst aan de horizon. 'Ooit hoop ik mijn oude club Armadale FC in Perth in mijn bezit te hebben. Dat is nog ver weg, maar ik zou het graag voor mezelf hebben, gewoon geld in steken en de Australische titel laten winnen. Dat zou mooi zijn. Ik zou waarschijnlijk wel gierig zijn. Geen Roman Abramovic die met geld smijt. Waarschijnlijk meer eentje als de eigenaar van Tottenham Hotspur: zuinig maar slim.'

Bekijk hier al onze video's