Honda schiet titelverdediger Japan langs Irak

Reacties

Japan heeft een grote stap gezet naar de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. De titelverdediger boekte de tweede zege op rij, maar ook Jordanië en Irak zijn nog in de race voor de volgende ronde.

Honda schiet titelverdediger Japan langs Irak

Irak - Japan 0-1
Keisuke Honda heeft Japan de tweede overwinning in Groep D bezorgd. De spelmaker van AC Milan bepaalde na twintig minuten vanaf elf meter de eindstand tegen Irak, waar Alphense Boys-middenvelder Osama Rashid tien minuten voor tijd in de ploeg kwam.

In de tweede helft kreeg Honda dé kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de voormalige speler van VVV-Venlo miste voor open doel. Japan is na twee speelronden koploper, maar kan in de laatste groepswedstrijd alsnog ingehaald worden door Irak en Jordanië.

Palestina - Jordanië 1-5
Jordanië heeft goede zaken gedaan in Melbourne. Met vier doelpunten was Hamza Al-Dardour de grote man tegen Palestina. Yousaf Rawashdeh opende namens Jordanië de score. De ploeg van de Engelse bondscoach Ray Wilkins treft dinsdag 20 januari in de laatste groepswedstrijd koploper Japan, terwijl Irak (net als Jordanië drie punten na twee duels) het die dag opneemt tegen Palestina. Een spannend slot in Groep D.

Bekijk hier al onze video's