Augsburg in DFB-Pokal met moeite langs vierdeklasser

Dinsdagavond is in Duitsland een behoorlijk aantal wedstrijden in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal afgewerkt.

Augsburg in DFB-Pokal met moeite langs vierdeklasser

RB Leipzig - FC Augsburg 0-1Opnieuw had FC Augsburg in het Duitse bekertoernooi grote moeite met een laagvlieger. Rekende de formatie van trainer Jos Luhukay eind juli pas in de verlenging af met derdeklasser Rot-Weiss Oberhausen (1-2), dinsdag op bezoek bij het in de Regionalliga (vierde niveau) uitkomende RB Leipzig won de ploeg met slechts 1-0.

Naast de vertrouwde namen Lorenzo Davids, aanvoerder Paul Verhaegh en Gibril Sankoh had de Nederlandse oefenmeester ook plaats in de basis ingeruimd voor Nando Rafael. De ex-Ajacied had dit seizoen door blessureleed pas een klein uur voetbal in de benen.

Tegen RB Leipzig viel de weinig opvallende Rafael vooral op bij zijn vervanging in de 65ste minuut. Door lang te treuzelen ontving hij bij het verlaten van het veld een gele kaart. Zijn ploeggenoot Daniel Brinkmann had FC Augsburg drie minuten daarvoor op voorsprong gebracht. Een slotoffensief waarbij RB Leipzig de gelijkmaker zou hebben verdiend, bleef zonder gevolgen.

1. FC Heidenheim - Borussia Mönchengladbach 0-0, Borussia Mönchengladbach wint na strafschoppen

Bij Borussia Mönchengladbach zijn de prestaties, na de uitstekende seizoenstart, wat teruggelopen. De voorbije drie competitieduels pakte de formatie van trainer Lucien Favre slechts een punt. Tijdens het bekerduel bij 1. FC Heidenheim, de huidige nummer drie van de Derde Liga, waren er strafschoppen nodig om de volgende ronde te bereiken.

Bij Gladbach kwam Roel Brouwers voor het eerst sinds 17 september weer in actie. De verdediger had zich dit seizoen opgewerkt tot basisspeler, maar verloor deze status na een kortstondige absentie door een blessure.

Met zijn team had Brouwers een veldoverwicht, vooral in de verlenging, maar wist dit verschil niet in goals uit te drukken. In de strafschoppenserie groeide BMG-goalie Marc-André ter Stegen uit tot de held door twee inzetten van 1. FC Heidenheim te keren, waardoor zijn ploeg met 3-4 zegevierde.

Overige uitslagen:SpVgg Unterhaching - VfL Bochum 1-4Fortuna Düsseldorf - 1860 München 3-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's