Aubameyang: 'Ik ken mijn grenzen nog niet'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang heeft Borussia Dortmund nog enigszins in de buurt gehouden van Bayern München. De Gabonees denkt zich in 2016 te kunnen overtreffen.

Aubameyang: 'Ik ken mijn grenzen nog niet'

Aubameyang kan bogen op indrukwekkende cijfers. In de eerste seizoenshelft kwam hij in 27 officiële duels voor BVB tot 27 doelpunten én zes assists. Mede dankzij de achttien goals in de Bundesliga is Borussia Dortmund de belangrijkste concurrent van het ongenaakbare Bayern München, dat de winterstop ingaat met een voorsprong van acht punten.

Om het gat te dichten kan trainer Thomas Tuchel ook in 2016 rekenen op Aubameyang. De Gabonees zit naar eigen zeggen nog niet op zijn maximum. 'Ik ken mijn grenzen nog niet', zegt hij in Kicker. Zelfs het getal vijftig acht hij niet onmogelijk.

'Video's van mijn wedstrijden sterken mij in mijn gedachte dat ik nog veel meer kan scoren', zegt de 26-jarige aanvaller, die in 2013 van Saint-Étienne naar Borussia Dortmund kwam. 'Ik wil deze spectaculaire serie van de eerste seizoenshelft een vervolg geven. Het komt erop aan niet slechts een half jaar te presteren maar het hele seizoen.'

Aubameyang heeft een weddenschap met Tuchel staan. 'Maar daarover ga ik pas iets zeggen als ik het aantal doelpunten heb bereikt waar het om gaat. Maar ik zit er niet ver meer vanaf', aldus de aanvaller, die uitsprak deze winter te willen blijven bij Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.