Atlético verzuimt titelaspiraties nieuw leven in te blazen

Reacties

Atlético Madrid heeft nagelaten om als enige ploeg in de topvijf van La Liga te winnen in de veertiende speelronde. Espanyol hield knap stand en pakte een punt in Vicente Calderón: 0-0.

Atlético verzuimt titelaspiraties nieuw leven in te blazen

22 oktober, dat was de dag waarop Diego López voor het laatst moest vissen in La Liga. Sindsdien had de Espanyol-doelman in vier achtereenvolgende competitiewedstrijden de nul gehouden.  De voormalige goalie van Real Madrid passeren, kostte Atlético zaterdagavond dus ook de grootste moeite.

Dat mocht het elftal van Diego Simeone met name zichzelf aantrekken. Het tempo lag laag in Vicente Calderón. Doelpogingen waren er met name in de eerste helft amper. Antoine Griezmann en Kevin Gameiro werden nauwelijks in stelling gebracht. Pas in het laatste halfuur leek Atlético zich bewust van de urgentie. Gabi probeerde het met een gevaarlijk schot vanaf de rand van het strafschopgebied, alleen López redde prachtig. Griezmann kreeg de bal vanuit een moeilijke hoek ook niet binnen.

El Cholo wisselde offensief door Nicolás Gaitán binnen de lijnen te brengen voor Tiago. Ángel Correa loste Yannick Carrasco af. Met name Correa zorgde voor gevaar, al was het Griezmann die de grootste kans kreeg . De Fransman schoot tien minuten voor het einde te slap in door het midden. Het Espanyol van Quique Sánchez Flores, de trainer die in 2010 met Atlético de Europa League won, werd met de rug tegen de muur gezet in de absolute slotfase.

De tijdsdruk nam toe, de haast bij Atlético ook. Griezmann werkte de bal via de hand van López tegen de lat, maar werd teruggefloten vanwege een overtreding. Het was het laatste hachelijke moment voor Espanyol, dat zelf eerder een enorme kans had gekregen via Léo Baptisão. Hij verzuimde zijn oude club pijn te doen en miste oog in oog met doelman Jan Oblak, die dus net als López zijn doel schoon hield.

Door het volgende puntenverlies laat Atlético na te profiteren van de remise bij El Clásico. De achterstand op stadgenoot Real, de koploper, bedraagt negen punten. Los Colchoneros pakten slechts zeven punten in hun laatste zes competitiewedstrijden en staan vierde.

Subtop
Atlético maakt momenteel deel uit van de brede subtop, waar ook Villarreal en Sevilla deel van uitmaken. Ook die twee ploegen wonnen zaterdag niet. Sevilla ging met 2-1 onderuit bij Granada, dat dankzij goals van Andreas Pereiro en David Lomban voor het eerst dit seizoen in La Liga won. Wissam Ben Yedder deed nog wat terug namens de bezoekers, maar de eretreffer kwam te laat. Villarreal kwam op bezoek bij promovendus Leganés niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Bekijk hier de stand in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.