Fenomeen Carrasco wijst Atlético de weg in zesklapper

Atlético Madrid heeft de terugwedstrijd in de zestiende finale van het toernooi om de Copa del Rey tot een formaliteit gemaakt. De ploeg van trainer Diego Simeone was met 0-6 te sterk voor derdedivisionist Guijuelo.

Het bekerduel was voor Simeone een mooie kans om een aantal van zijn vaste krachten rust te geven. Onder anderen Gabi, Diego Godín, Antoine Griezmann en Koke bleven thuis voor de wedstrijd tegen de nummer vijftien van de Segunda División B. De thuisploeg hield knap een half uur stand tegen de verliezend Champions League-finalist. Daarna was het echter Saúl Ñiguez die vanaf de strafschopstip de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Vlak voor rust verdubbelde Sime Vrsaljko de score met een fraaie volley. Na de hervatting ging het snel. Carrasco, die een uitstekend seizoen doormaakt, liet binnen vier minuten zijn negende en tiende seizoenstreffer aantekenen. Ángel Correa en Rober brachten het verschil vervolgens naar zes.

De return op 20 december in Vicente Calderón is daarom niet meer dan een formaliteit. Stadgenoot Real Madrid plaatste zich eerder op de avond al voor de achtste finales door een ruime zege op Cultural Leonesa (6-1).