Assistkoning Di María is Messi voorbij: 'Verdien het niet te spelen tegen Milan'

Reacties

Ángel Di María heeft woensdag zijn status van koning van de assist onderstreept. De Argentijn beseft dat hij door eigen toedoen zaterdag die rol tegen AC Milan niet kan vervullen bij Juventus.

Assistkoning Di María is Messi voorbij: 'Verdien het niet te spelen tegen Milan'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Di Maria was woensdag als aangever de grote man bij Juventus. Met drie assists stond de Argentijn aan de basis van de overwinning op Maccabi Haifa. In de Champions League komt daarmee de teller op 38 assists. Met dat aantal is hij ten koste van Lionel Messi naar de tweede plek op het podium geschoven, nog vier achter nummer één Cristiano Ronaldo.

'Het gaat om winnen. Ik probeer mijn werk te doen. Doelpunten voorbereiden maakt me gelukkig. Assists zijn belangrijker dan doelpunten', werd opgetekend uit de mond van Di María na de zege op Maccabi Haifa. 'Ik wilde zo spelen en ik ben dan ook blij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanvaller moet zaterdag vanaf de tribune toekijken hoe Juventus het doet tegen Milan. Na dat duel zit zijn schorsing na zijn rode kaart tegen Monza erop. 'Het spijt me dat ik niet kan spelen. Maar ik verdien het. Ik heb spijt voor wat er is gebeurd. Het is een gebrek aan respect voor de club en mezelf geweest. Ik ga proberen het niet meer te laten gebeuren.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.