Assaidi flirt met Stoke: 'Een uitstekende optie'

Reacties

Oussama Assaidi (25) staat open voor een langer verblijf bij Stoke City. De aanvaller is gehuurd van Liverpool door de huidige nummer tien van de Premier League, maar wil alleen terug als er perspectief is op voldoende speelminuten. In Liverpool heeft hij nog een contract tot medio 2014.

Assaidi flirt met Stoke: 'Een uitstekende optie'

In de zomer van 2012 maakte Assaidi de overstap van SC Heerenveen naar Liverpool voor vier miljoen euro. In zijn eerste seizoen, 2012/13, mocht hij vier competitieduels meedoen bij The Reds. In de huidige jaargang kwam hij als Stoke-huurling al tot negentien wedstrijden in de Premier League, waarin hij vier keer trefzeker was.

Als manager Mark Hughes de aanvaller niet enkele weken had moeten missen vanwege een knieblessure hadden zijn cijfers er misschien fraaier uitgezien. Dit weekend imponeerde Assaidi, die in Nederland ook voor Almere City en De Graafschap uitkwam, tegen Fulham. Met een goal droeg hij bij aan de ruime 4-1 zege.

'Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet, maar ik ben hier heel tevreden', aldus Assaidi. 'De manager gelooft in mij en dat is precies wat ik nodig heb. Ik heb tegen Fulham de fans niet horen zingen dat ze vonden dat ik langer moet blijven, maar ik ben natuurlijk wel blij met de steun. Als ik bij Liverpool niet aan de bak kan, is Stoke een uitstekende optie.'

Bij Stoke, waar ook Erik Pieters onder contract staat, beleeft Assaidi een goed seizoen. Door de zege op Fulham werd een clubrecord van 47 punten geëvenaard. Die mijlpaal dateerde uit het seizoen 2009/10. 'We hebben ook zoveel kwaliteit', aldus Assaidi. 'Neem Arnautovic, Odemwingie, Ireland, allemaal erg goede spelers. Ik heb het hier gewoon heel erg naar mijn zin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.