Assaidi moet afgesproken absentie Ireland opvangen

Reacties

Stoke City doet zondag volgens afspraak geen beroep op Stephen Ireland tegen Aston Villa. Manager Mark Hughes denkt aan Oussama Assiadi als adequate vervanger.

Assaidi moet afgesproken absentie Ireland opvangen

Ireland verhuisde in januari definitief van Aston Villa naar Stoke City. Op verzoek van de verkopende club werd de bepaling opgenomen dat de aanvaller niet zijn opwachting zou maken in het onderlinge duel op Villa Park.

'Als ik eerlijk ben kan ik het wel begrijpen', zei Hughes over de afgesproken absentie zondag in Birmingham. 'Maar het is wel een bittere pil om niet over hem te kunnen beschikken omdat hij afgelopen weekend tegen West Ham United exceptioneel was.'

Voor Hughes is het plezierig dat Assaidi juist op dit moment klaar lijkt te zijn voor zijn rentree. De Liverpool-huurling, die in Nederland speelde voor onder andere SC Heerenveen, kampte sinds half februari met knieklachten.

Hughes houdt nog een slag om de arm. 'Hij heeft deze week getraind en gaat vooruit. Maar we moeten alleen wel zeker zijn dat hij helemaal wedstrijdfit is. dat gaan we de komende 24 uur bekijken.'

Ook achter de naam Erik Pieters staat nog een vraagteken. De verdediger heeft afgelopen week wel al zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld, maar kampt nog met klachten. 'Hij heeft een pin in het been dat hij ooit heeft gebroken en heeft daar een tik op gekregen', aldus Hughes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.