Asamoah dient zich weer aan als redder in nood van Schalke

Het slechte nieuws over Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 ertoe gebracht de 35-jarige Gerald Asamoah weer toe te voegen aan de A-selectie.

Asamoah dient zich weer aan als redder in nood van Schalke

Asamoah keerde afgelopen zomer na drie jaar bij Sankt Pauli en Greuther Fürth terug bij Schalke 04, de club waar hij begin deze eeuw uitgroeide tot een legende. Maar een vervolg van de gloriejaren in de hoofdmacht was niet het plan, hij meldde zich bij het tweede.

Maar daar kan weer verandering in komen. Asamoah heeft zich dinsdag namelijk op verzoek gemeld voor de training van de A-selectie van Schalke 04. De directe aanleiding is het slechte nieuws over Huntelaar.

Waar iedereen hoopte op een rentree van de Oranje-international, daar maakte maandag die hoop plaats voor teleurstelling. In zijn revalidatie van een knieoperatie kreeg hij te maken met een terugslag. Mogelijk wacht Huntelaar zelfs een nieuwe operatie.

Door de verkoop van Teemu Pukki aan Celtic en de verhuur van Philipp Hoffmann aan FC Ingolstadt 04 zat Schalke 04 al dun in de spitsen. En door de blessure van Huntelaar is Adam Szalai de enige beschikbare spits voor trainer Jens Keller.

Champions League
'Asamoah is nog steeds fit en kan ons zeker helpen', zei verdediger Felipe Santana over de 35-jarige noodoplossing. 'Hij heeft het inzicht en hoeft daarom ook niet zoveel te lopen.'

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat er een beroep wordt gedaan op Asamoah. Maar na zijn korte invalbeurt eind september, in het bekerduel met SV Darmstadt 98 (3-1 winst), keerde de 35-jarige spits terug naar het tweede van Schalke 04 dat uitkomt in de Regionalliga.

En technisch directeur Horst Heldt had al rekening gehouden met deze noodoplossing. Asamoah is namelijk door Schalke 04 bij de UEFA aangemeld voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen