Asamoah en Farfán bezorgen Schalke 04 de zege

Schalke 04 heeft thuis tegen Eintracht Frankfurt zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt (2-0). De thuisclub besliste het duel pas laat door treffers van Gerald Asamoah en Jefferson Farfán.

De ploeg uit Gelsenkirchen had het lange tijd lastig in eigen Veltins-Arena. Pas na het inbrengen van Asamoah legde Schalke de basis voor de overwinning tegen het goed presterende Eintracht.

De aanvaller kwam in de 58ste minuut in het veld voor Levan Kenia en acht minuten later kopte hij op aangeven van Lukas Schmitz de 1-0 tegen de touwen. In de slotfase kwam Schalke niet meer in gevaar en wist de score zelfs nog uit te breiden.

Vijf minuten voor tijd moest Pirmin Schwegler het veld verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen van scheidsrechter Michael Kempter. Die gaf de thuisclub in de slotminuten ook nog een strafschop, na een overtreding van Eindtracht-doelman Jan Zimmermann, die door Farfán werd benut.

Door de overwinning klimt Schalke 04 naar de derde plaats in de Bundesliga. De club heeft zestien punten uit acht wedstrijden. Eintracht Frankfurt zakte naar de tiende plaats, met zes punten minder dan Schalke.