AS Roma verslaat Genoa met uitstekende Stekelenburg

AS Roma heeft in het eigen Stadio Olimpico met 3-1 gewonnen van Genoa. De overwinning op de tegen degradatie strijdende Rossoblu was alweer de derde op rij en opnieuw had Maarten Stekelenburg met enkele uitstekende reddingen een aandeel in de zege.

Roma begon goed aan de wedstrijd, omdat Daniele De Rossi na een kwartier een penalty versierde. Aanvoerder Francesco Totti benutte de strafschop, al zat Genoa-goalie Sebastien Frey er nog aan. De Fransman kon de 225ste Serie A-treffer van de Romeinse clubicoon echter niet voorkomen. Omdat het bovendien zijn tiende seizoentreffer was, haalde Totti voor de dertiende keer de dubbele cijfers in één Serie A-jaargang.

De openingstreffer had echter geen bevrijdende werking op Roma. Genoa ging dwingend op zoek naar de gelijkmaker, maar vond aanvankelijk Stekelenburg op zijn weg. De Nederlandse sluitpost van de Romeinen bewees in uitstekende vorm te verkeren door eerst een kopbal van Andrea Bertolacci op acrobatische wijze over de lat te tikken en was bij de daaropvolgende hoekschop ook alert genoeg om een van richting veranderde poging van diezelfde Bertolacci te pareren.

TegentrefferToen Genoa vlak voor rust een strafschop kreeg na een overtreding van Nicolas Burdisso op Genoa-aanvaller Marco Borriello, kon ook Stekelenburg een tegentreffer niet meer voorkomen. Borriello stuurde de Oranje-international koeltjes naar de verkeerde hoek: 1-1.

Na rust nam Roma het heft weer stevig in handen en dat resulteerde in de 58ste minuut in de 2-1. Alessio Romagnoli sprong bij een hoekschop van Totti het hoogste van iedereen en de pas achttienjarige verdediger bekroonde zijn eerste basisplaats in zijn nog prille carrière voor Roma meteen met een doelpunt.

Na de 2-1 van Romagnoli behoedde Stekelenburg Roma nog voor puntenverlies door adequaat in te grijpen bij pogingen van Bertolacci en Juraj Kucka. Omdat diezelfde Kucka kort daarna zijn tweede gele kaart kreeg, kon Genoa niets meer bewerkstelligen. In de slotfase liep Roma nog uit naar 3-1. Invaller Simone Perrotta schoot de bal overtuigend in de kruising na een voorzet van Totti.

Roma verlengde de zegereeks daardoor tot drie duels en staat zevende met 43 punten. De achterstand op nummer drie AC Milan is vijf punten. Genoa blijft zeventiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.