Stekelenburg steunpilaar AS Roma bij zege op Juventus

AS Roma heeft de tweede wedstrijd onder coach Aurelio Andreazzoli gewonnen door in eigen huis koploper Juventus te verslaan dankzij legende Francesco Totti die zijn negende treffer van het seizoen aantekende. Het werd 1-0.

Het duel tussen de Italiaanse grootmachten was gedurende de eerste 45 minuten in evenwicht, waarbij beide ploegen wel kansen kregen maar de eerste helft niet tot scoren kwamen. Voor Roma was doelman Maarten Stekelenburg, die onder de vervanger van trainer Zdenek Zeman weer eerste keuze is in Rome, met name voor rust van grote waarde.

De sluitpost pareerde een aantal goede mogelijkheden van Andrea Pirlo en de Fransman Paul Pogba. Daarmee hield hij zijn elftal op de been tegen huidige nummer één van de Serie A. Ook na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij beide elftallen elkaar aftastten en weinig kansen konden creëren.

Het was dan ook geen opgelegde kans die de wedstrijd openbrak, maar een schitterend afstandsschot van Totti, die in zijn rijke loopbaan patent heeft op het maken van mooie doelpunten. Zo ook deze. De bal zou een vaart hebben gehad van 113 kilometer per uur. <i>(To<b></b>tti viert zijn treffer samen in het midden Daniele De Rossi en rechts Daniel Osvaldo)</i> De captain van Roma zag na een voorzet van de zijkant de bal voor zijn voeten vallen en bedacht zich geen moment. Met een kiezelhard schot in de bovenhoek als gevolg: 1-0. Na de openingstreffer zocht koploper Juve, met de in de Serie A voor Juve debuterende Nicolas Anelka in de ploeg, nadrukkelijk de aanval.

Alle goede intenties en het inbrengen van de extra aanvaller in de persoon van Anelka ten spijt, kansen creëerde de ploeg van trainer Antonio Conte niet. Sterker nog, het was voornamelijk AS Roma dat mogelijkheden kreeg via Totti en Daniel Osvaldo na een aantal mooie uitbraken.

Laatste wapenfeit van de wedstrijd had de hoekschop voor Juve ver in blessuretijd moeten worden. Ook doelman Gianluigi Buffon was al mee naar voren gekomen. De corner kwam er echter niet, want op het moment dat 22 man klaarstonden in het strafschopgebied van Roma floot scheidsrechter Gianluca Rocchi gedecideerd voor het einde van de wedstrijd.

En dus pakte Roma drie zeldzame punten tegen het bijna ongenaakbare Juventus. AS Roma bezet na deze knappe winstpartij de zevende plaats met 37 punten uit 25 wedstrijden. Juve staat na het zelfde aantal wedstrijden aan kop met 55 punten, achtervolgd door Napoli op vijf punten. Napoli treedt morgen aan tegen Sampdoria en kan bij een overwinning de achterstand op Juve terugbrengen naar twee punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.