AS Roma ontslaat Garcia en kiest Spalletti

Reacties

AS Roma heeft Rudi Garcia ontslagen. De Franse oefenmeester wordt opgevolgd door Luciano Spalletti, die al eerder in de Italiaanse hoofdstad werkzaam was. Zijn aanstelling wordt naar verwachting later vandaag officieel gemaakt.

AS Roma ontslaat Garcia en kiest Spalletti

Garcia wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke prestaties dit seizoen. Met de komst van onder meer Edin Dzeko, Lucas Digne, Wojciech Szczesny en Mohamed Salah kocht Roma afgelopen zomer flink in, maar op de ranglijst staat de club vijfde. Van zijn laatste tien wedstrijden won Roma er slechts een.

De Fransman werd medio 2013 aangesteld bij Roma en had aanvankelijk veel succes bij de Giallorossi. Het seizoen 2013/14 was in punten zelfs het beste jaar ooit van de club, dat met 85 punten tweede werd achter Juventus. Ook in het seizoen 2014/15 eindigde Roma als nummer twee van de ranglijst.

Met Spalletti kiest Roma voor een oude bekende. De 56-jarige Italiaan was tussen 2005 en 2009 al werkzaam voor de club. Hij eindigde achtereenvolgens tweede, tweede, tweede en zesde met de club. Nadien was hij vijf jaar trainer van Zenit Sint-Petersburg. Sinds 2014 zat hij zonder club na zijn vertrek uit Rusland. Spalletti arriveerde dinsdag in Rome en wordt naar verwachting later vandaag gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.