García zoekt naar verklaring: 'Het licht ging uit'

AS Roma-trainer Rudi García was na afloop van het duel met AC Milan (1-1) allerminst te spreken over de prestatie van zijn ploeg. De druk op de Fransman neemt toe na de zoveelste tegenslag.

'Er is geen continuïteit. We begonnen nog zo goed', baalde García na het gelijkspel. 'Na rust vergaten we te voetballen. Op technisch, tactisch en mentaal vlak klopte niets meer.' De Romeinen gaven in de tweede helft een 1-0 voorsprong uit handen.

De start van de thuisploeg vormde een lichtpuntje voor García, die met zijn ploeg vijfde staat in de Serie A. 'In de eerste 25 minuten deden we wat we moesten doen. Daarna leek het alsof het licht uitging. Ik verwacht meer van mijn spelers.' Ook de achterban verwacht meer van García en zijn selectie. De supporters lieten hun onvrede tijdens en na de wedstrijd duidelijk blijken.

'Het is normaal dat ze ontevreden waren over ons spel in de tweede helft.' Door slechts één zege sinds begin november neemt de druk op de coach alsmaar toe. 'Over mijn positie maak ik mij het minst zorgen. Het gaat mij om ons spel.'

Echte mannen
Ook AC Milan heeft het lastig in de Italiaanse competitie. Na de remise staat de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic zesde. Over het optreden van zaterdagavond was de coach niet ontevreden. 'We hadden recht op meer. Echte mannen komen altijd terug na een tegenslag en we zijn de wedstrijd geëindigd met onze borst vooruit. Na een onzeker begin controleerden we de wedstrijd.'