AC Milan sinds ontslag Seedorf van de regen in de drup

Reacties

Het is ruim anderhalf jaar geleden dat Clarence Seedorf door AC Milan werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. De Rossoneri hadden het echter nog niet zo slecht getroffen met de Nederlander als hoofdtrainer.

AC Milan sinds ontslag Seedorf van de regen in de drup

Seedorf behaalde in de tweede helft van het seizoen 2013/14 gemiddeld 1,86 punt per duel. Daardoor klom de club op van de elfde naar de achtste plaats. Milan kwam slechts één puntje tekort om de knappe comeback te bekronen met kwalificatie voor Europees voetbal.

Eigenaar Silvio Berlusconi was echter niet tevreden en zette Seedorf ondanks een doorlopend contract op straat. Zijn keuze viel op een ander clubicoon: Filippo Inzaghi. Onder hem kende Milan een van de zwakste seizoenen in jaren. De gevallen grootmacht strandde op de tiende plaats en behaalde slechts 1,36 punt per wedstrijd.

Vervolgens moest ook Inzaghi plaatsmaken, uitgerekend voor een trainer met een groot verleden bij aartsrivaal Internazionale. Sinisa Mihaljovic investeerde afgelopen zomer voor negentig miljoen euro in nieuwe spelers, maar ook onder hem stelt Milan tot nu toe extreem teleur. De Rossoneri staan na de vernederende 0-1 tegen Bologna van woensdag zevende met al elf punten minder dan koploper Inter. Het gemiddelde van Milan onder Mihajlovic kan niet tippen aan dat van Seedorf: 1,55 punt per wedstrijd.

Een nieuwe trainerswissel hangt daardoor alweer in de lucht, meldt La Stampa. 'Ik snap dat de fans ons uitfluiten', zei Mihajlovic na afloop. 'Maar ik geef niet op. Ons doel is kwalificatie voor de Champions League en het winnen van de beker.' La Gazzetta dello Sport meldt dat het uitduel met AS Roma van zaterdag allesbepalend wordt voor de positie van Mihajlovic. Bij een nederlaag begint bij Milan het hele trainerscircus weer van voor af aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.