AS Monaco loopt aansluiting met PSG mis na remise

AS Monaco heeft puntverlies opgelopen tegen middenmoter Lorient. Op bezoek bij de nummer tien werd het 2-2. Daardoor loopt koploper Paris Saint-Germain uit en is het verschil tussen de ploegen nu vijf punten.

Nog zonder aanwinst Dimitar Berbatov, die op de laatste dag van de transferperiode op huurbasis overkwam van Fulham, kwam AS Monaco al snel op achterstand. Vincent Aboubakar zorgde namens Lorient na twaalf minuten voor de verrassende voorsprong. Nog voor rust kwam de ploeg van trainer Claudio Ranieri (foto) terug. Spits Valère Germain was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

De underdog liet zich niet uit het veld slaan en kwam twintig minuten voor tijd weer op voorsprong. Doelman Danjiel Subasic had nog antwoord op een schot van Vincent Aboubakar, maar moest toezien hoe Jérémie Aliadière de rebound benutte: 2-1.

Lang leek het erop alsof Monaco op bezoek bij Lorient tegen een nederlaag zou aanlopen, maar net voor tijd was het verdediger Lavyin Kurzawa, die na een combinatie met Lucas Ocampos, voor de gelijkmaker zorgde. Maar omdat Monaco tegen puntverlies aanliep, is het gat met koploper Paris Saint-Germain, dat vrijdag Girondins Bordeaux versloeg (2-0), opgelopen tot vijf punten.