Arshavin vergezelt Tymoshchuk in Kazachstan

Reacties

Andrei Arshavin (34) gaat voetballen bij het Kazachse Kairat Almaty. De Russische aanvaller heeft een verbintenis voor een jaar getekend bij de club, waar ook Anatoliy Tymoshchuk onder contract staat.

Arshavin vergezelt Tymoshchuk in Kazachstan

Arshavin zat zonder club sinds zijn vertrek in februari bij Kuban Krasnodar, daar was hij pas sinds de zomer van 2015 actief. Krasnodar pikte hem transfervrij op, nadat zijn contract bij Zenit Sint-Petersburg was afgelopen. Bij die club begon Arshavin ook zijn carrière. Zijn grote doorbraak was het EK 2008, waar hij namens Rusland een flinke hand had in de uitschakeling van Oranje in de kwartfinale. Dat toernooi leverde de rappe aanvaller een half jaar later een miljoenentransfer naar Arsenal op. In totaal kwam hij 144 keer uit voor The Gunners, waarin hij 31 keer tot scoren kwam, met als hoogtepunt zijn vier doelpunten in het duel met Liverpool (4-4) in 2009.

Na drie seizoenen in Londen werd hij verhuurd aan Zenit, waarna hij een jaar later transfervrij de definitieve overstap maakte naar zijn oude club. Arshavin kwam in zijn carrière 75 keer uit voor het nationale elftal van Rusland en maakte daarin vijftien doelpunten. In februari werd zijn contract bij Krasnodar 'in goed overleg' ontbonden en was er even sprake van dat hij zijn schoenen aan de wilgen zou hangen. Met de overstap naar Kairat kiest hij toch nog voor een laatste avontuur.

De Kazachse club is het nieuwe seizoen net begonnen, de ploeg verloor openingsduel met 2-1 van Taraz. In de play-offs voor de Europa League werd Kairat uitgeschakeld door Girondins de Bordeaux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.