Arshavin blij met terugkeer in thuisstad Sint-Petersburg

Andrei Arshavin heeft in Zenit Sint-Petersburg zijn nieuwe werkgever gevonden. Het contract van de Rus bij Arsenal liep dit seizoen af, waarop de Londense club besloot het niet te verlengen. In Sint-Petersburg tekent Arshavin een contract voor twee seizoenen.

Arshavin blij met terugkeer in thuisstad Sint-Petersburg

De 32-jarige aanvaller, die in 2009 van Zenit overkwam naar Londen als recordaankoop (achttien miljoen euro), kwam het afgelopen seizoen zeven keer als invaller het veld in. In die zeven duels slaagde hij er niet in te scoren.

'Ik ben blij dat het afgerond is', laat Arshavin op de clubwebsite van Zenit weten. 'Het is mooi om weer terug te zijn in deze stad en het voelt voor mij goed om het Zenit-shirt weer te dragen. Ik wil gewoon voetballen.'

Ook het dragen van het nationale shirt is voor Arshavin een reden geweest om voor Zenit te kiezen. 'Natuurlijk wil ik terugkeren in het nationale team. Ik weet niet of mijn terugkeer naar Zenit daarvoor kan zorgen, maar ik wilde weer voetballen in mijn thuisstad.'

Voordat Arshavin naar Arsenal ging, speelde hij negen succesvolle seizoenen voor de Russische topclub. In het seizoen 2011/12 kwam hij op huurbasis voor Zenit uit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen