Kuban Krasnodar pikt transfervrije Arshavin op

Andrei Arshavin heeft snel een nieuwe club gevonden. Kuban Krasnodar pikte de 34-jarige routinier transfervrij op.

De afgelopen seizoenen stond Arshavin onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, waar hij eerder veel indruk had gemaakt. In 2009 verdiende de aanvaller een transfer naar Arsenal, maar de 75-voudige international wist de hooggespannen verwachtingen in Londen niet waar te maken.

Na vier jaar Arsenal ging Arshavin weer aan de slag bij Zenit, maar daar verloor hij na één seizoen al zijn basisplaats. De voorbije jaargang speelde de aanvaller slechts zeventien officiële wedstrijden en was daarin goed voor twee doelpunten en nul assists.

In de zomer van 2008 was Arshavin nog voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland op het EK. Tijdens het toernooi in Oostenrijk en Zwisterland werd Oranje in de kwartfinale uitgeschakeld door de ploeg van bondscoach Guus Hiddink. Arshavin bepaalde in de tweede helft van de verlenging de eindstand op 3-1 voor Rusland.