Arsenal zet tegen Bournemouth punt achter beroerde reeks

Reacties

Arsenal heeft op bezoek bij AFC Bournemouth voor het eerst sinds 9 januari een zege geboekt in de Premier League. The Gunners maakten dankzij goals van Mesut Özil en Alex Oxlade-Chamberlain een einde aan een serie van vier competitieduels zonder overwinning: 0-2.

Arsenal zet tegen Bournemouth punt achter beroerde reeks

De ploeg van Arsène Wenger kwam in de laatste drie Premier League-wedstrijden zelfs niet tot scoren. De manager gunde Alex Oxlade-Chamberlain weer een basisplaats na een reserverol tegen Southampton en dat bleek een goede zet. Na een breedtepass van Aaron Ramsey schoot de buitenspeler halverwege de eerste helft vanuit een moeilijke hoek raak via de binnenkant van de paal.

Het was de tweede Arsenal-treffer van de middag, want even daarvoor had Özil de score al geopend. De assistkoning van de Premier League (zestien assists) vormde dit keer het eindstation. Olivier Giroud kopte terug en Özil rondde af met een harde volley. Zo speelden de Londenaren de kater na de zeer magere reeks nog voor rust van zich af op bezoek bij de promovendus.

Dat Bournemouth weinig gevaar wist te creëren, zal vooral voor frustratie hebben gezorgd bij spits Benik Afobe. De 22-jarige Engelsman doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, maar tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Na een omweg door het Championship maakte hij deze winter alsnog zijn entree in de Premier League. De voor dertien miljoen euro van Wolverhampton Wanderers overgekomen aanvaller scoorde in zijn eerste vier duels voor Bournemouth drie keer, maar was zondagmiddag onfortuinlijk.

Mede door het onschadelijk maken van Afobe noteerde Arsenal-doelman Petr Cech weer een clean sheet. De keeper die het vaakst de nul hield in de Premier League kwam alleen in de absolute slotfase nog in grote problemen, maar toonde zich wederom uiterst betrouwbaar bij een serie schoten. Ook collega-goalie Artur Boruc hield zijn doel na rust schoon, waardoor het bij 0-2 bleef. Arsenal neemt de derde plaats over van Manchester City en verkleint de achterstand op koploper Leicester City tot vijf punten. Bournemouth ziet Swansea City en Newcastle United naderen, maar staat voorlopig nog vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.