Wenger dreigt woorden Mourinho weer waar te maken

Reacties

Een maand nadat Arsenal werd gebombardeerd tot titelkandidaat nummer één in de Premier League, is de club van Arsène Wenger terug bij af.

Wenger dreigt woorden Mourinho weer waar te maken

'Als ik acht jaar lang bij een club zou werken zonder een prijs te pakken, zou ik vertrekken en nooit meer terugkeren. Arsène Wenger is a specialist in failure.' Toenmalig Chelsea-manager José Mourinho vloog er op 14 februari 2014 met gestrekt been in. Arsenal pakte een paar maanden later in de vorm van de FA Cup zijn eerste prijs sinds 2005, maar de landstitel bleef uit. Het seizoen daarop moest Arsenal zich weer tevreden stellen met de beker en als de voortekenen niet bedriegen, is het veroveren van een troostprijs dit seizoen weer het hoogst haalbare voor The Gunners.

Sinds de landstitel van 2004 eindigde Arsenal tweede, vierde, vierde, derde, vierde, derde, vierde, derde, vierde, vierde en derde. Terwijl The Gunners een paar weken geleden getipt werden als belangrijkste titelkandidaat, staan ze nu gewoon wéér vierde. Wat is dat toch met Arsenal?

Op de negentiende speeldag nam Arsenal de koppositie van de Premier League over. Alles leek de ploeg van Wenger mee te zitten. Door de totale ineenstorting van Chelsea, de crisis bij Manchester United en de wisselvalligheid van Manchester City lag de weg naar het eerste kampioenschap in twaalf jaar open. Alleen stuntploeg Leicester City kon Arsenal bijbenen, maar het afhaken van die club leek slechts een kwestie van tijd.

Laurent Koscielny is radeloos na wéér een gemiste kans tegen Southampton.
Laurent Koscielny is radeloos na wéér een gemiste kans tegen Southampton.

Arsenal werd echter geveld door een klassiek geval van plankenkoorts. Na het overnemen van de koppositie op 28 december wonnen The Gunners nog van Newcastle United (1-0), maar daarna stortte het bouwwerk van Wenger als kaartenhuis ineen. In de duels met Liverpool (3-3), Stoke City (0-0), Chelsea (0-1) en Southampton (0-0) vergooide Arsenal niet alleen de eerste plaats, maar ook de tweede en derde.

Direct na afloop van het duel met Southampton liet Wenger zich kennen. Terwijl hij juist zijn ploeg wel het een en ander had kunnen verwijten vanwege het misssen van opgelegde kansen, richtte hij zijn pijlen weer eens op de scheidsrechter. Het kwam hem op een uitbrander van Ronald Koeman te staan. 'Het is ook altijd hetzelfde met jou', beet de Nederlander zijn vakgenoot toe. Daarmee sloeg Koeman de spijker op meerdere manieren op zijn kop. Misschien moeten we twee jaar na zijn beroemde uitspraak concluderen dat Mourinho al die tijd gelijk had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.