Arsenal ontsnapt dankzij Delaney aan nieuwe misstap

Arsenal heeft zich hersteld van de slechte seizoenstart tegen West Ham United (0-2). Bij Crystal Palace werd een moeizame zege geboekt: 1-2.

Arsenal toonde zich tegen Crystal Palace vastberaden om niet opnieuw averij op te lopen in een Londense derby. Vorige week werd immers een smadelijke 2-0 nederlaag geleden tegen West Ham United, waarmee de titelambities van The Gunners direct een flinke knauw kregen. Dit keer nam Arsenal al in de zestiende minuut de leiding door een acrobatische halve omhaal van Olivier Giroud. Eerder had Alexis Sánchez al verzuimd om de bezoekers op voorsprong te zetten.

Zo leek Arsenal snel afstand te nemen van Palace, maar dat was buiten Joel Ward gerekend. Met een droge knal maakte de rechtsback in de 28ste minuut gelijk. Arsenal gaf na deze tegenslag direct weer gas, maar een hoogstandje leverde dit keer geen doelpunt op. Alex McCarthy keerde namelijk een subtiele hakbal van Aaron Ramsey.

Ook Palace liet zich niet onbetuigd. Zo moest Francis Coquelin met geel op zak vlak voor rust aan de noodrem trekken bij Wilfried Zaha. De Fransman kon opgelucht ademhalen toen arbiter Lee Mason hem niet opnieuw op de bon slingerde. Vlak na de hervatting kwam Arsenal opnieuw goed weg toen debutant Connor Wickham de paal raakte.

Damien Delaney bood vervolgens de bezoekers de helpende hand door een kopbal van Sánchez achter zijn eigen doelman te werken. Dat bleek de nekslag voor The Eagles, die zich niet opnieuw terug konden vechten in de wedstrijd. Zo heeft zowel Crystal Palace, dat vorige week Norwich City met 3-1 versloeg, als Arsenal na twee speelrondes in de Premier League drie punten.