West Ham schorst Amalfitano en zegt Barton af door fans

Reacties

Het zijn roerige tijden bij West Ham United sinds de komst van de nieuwe manager Slaven Bilic. Het laatste incident is de schorsing voor routinier Morgan Amalfitano.

West Ham schorst Amalfitano en zegt Barton af door fans

De dertigjarige Fransman is volgens Engelse media uit de selectie gezet door Bilic nadat hij een activiteit met het gehele team had gemist. Toen de Kroatische manager hem daarop aansprak en Amalfitano een grote mond opzette, was de maat voor Bilic vol. Tot nader order mag de aanvaller, die al vaker in opspraak raakte, zich niet meer op het trainingscomplex van het eerste elftal laten zien.

Het nieuws valt samen met twee eveneens opmerkelijke berichten. Zo is Diafra Sakho volgens The Guardian opgepakt op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Bovendien zetten de Londenaren woensdag een streep door de komst van bad boy Joey Barton omdat de fans van de club zich hevig verzetten tegen de aanstaande komst van de omstreden middenvelder.

'Ik wil de fans van West Ham bedanken voor de aardige berichten', reageerde Barton dinsdagavond in een video-boodschap. 'Dankzij mijn persoonlijkheid zijn er nou eenmaal altijd één of twee mensen die wat minder vriendelijk of complimenteus zijn', doelde hij op de protesten, die iets massaler waren dan Barton doet voorkomen. 'West Ham en ik hadden goed bij elkaar gepast, maar op dit moment is het niet meant to be. Ik wens de club succes.'

Europa
Het seizoen begon voor The Hammers sowieso bewogen. In de Europa League wekte Bilic al de woede van Lusitanos uit Andorra door het heenduel tussen beide club niet belangrijk genoeg te vinden om op de bank plaats te nemen; hij bekeek het duel vanaf de tribune. Vervolgens stelde de Kroaat tegen Astra Giurgiu een veredeld jeugdteam op, omdat hij de competitiestart tegen Arsenal belangrijker vond. Het leverde West Ham een smadelijke uitschakeling in Europa én winst bij stadgenoot Arsenal (0-2) op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.