Cech zegt sorry, Ogbonna blij na winst op 'Wembley'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cech zegt sorry, Ogbonna blij na winst op 'Wembley'

• Ze waren bij Arsenal dolblij verrast, dat ze een keeper als Petr Cech zomaar konden ophalen bij buurman Chelsea. In zijn eerste competitiewedstrijd, de 0-2 thuisnederlaag tegen West Ham United, ging de Tsjech echter direct in de fout. En dat was niet het plan, zo liet hij na afloop weten via Twitter.

• Overigens raakte de kersverse West Ham-verdediger Angelo Ogbonna een beetje in de war van de onverwachte winst. Na zijn overstap van Juventus naar Londen was het blijkbaar een droom voor hem om ooit op Wembley te spelen. Zondag was het dan zover, dacht hij. Niemand had hem echter verteld dat Arsenal niet op Wembley speelt.

'Ik had het helemaal niet door, maar ineens stond Dabney aan de kant. De trainer kwam naar me toe en zei: Lopen! Je hebt nog vijf minuutjes om je klaar te maken en je hoort zo wel wat de bedoeling is.'
• Drie dagen na zijn debuut - hij viel in in de Europa League - mocht Achille Vaarnold zondag direct zijn debuut maken in de basisopstelling van AZ. Door het afhaken van Dabney Dos Santos begon de aanvaller (19) tegen Ajax, al had de de jongeling dat niet direct in de gaten. Een mooie dag voor hem, ook al verloor zijn ploeg met 0-3. (AZ.nl)

• Real Madrid speelde zondag met 0-0 gelijk tegen het Noorse Vålerenga IF, maar één kind zal zich deze wedstrijd nog lang heugen. Of juist niet... Hij kreeg een bal van Marcelo namelijk keihard tegen zijn hoofd.

Franco Di Santo zit nog niet zo lang bij Schalke 04, maar kan het schijnaar al goed vinden met Leroy Sané. Toen de Argentijn tijdens het bekerduel met MSV Duisburg een spinnetje op de grond zag lopen, leek het hem wel een leuk idee om deze in het shirt van zijn jonge Duitse ploeggenoot te stoppen. Die kon daar echter niet zo om lachen.

• Jan Vertonghen deed het namens Jong Ajax ooit tegen Cambuur, per ongeluk een doelpunt maken en daarna de tegenstander expres tegen laten scoren. Zaterdag gebeurde datzelfde bij voormalig Ajax-doelwit Harry Forrester. Namens Doncaster Rovers schoot hij de bal in de derde minuut van de blessuretijd binnen, terwijl hij de bal terug aan de keeper wilde geven. Ondanks het late tijdstip van de goal, was er nog voldoende tijd voor de gelijkmaker van Leon Clarke (vanaf 1.28).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.