Arsenal heeft vierde plek voor grijpen na zege op Newcastle

Arsenal heeft goede zaken gedaan met het oog op de vierde plaats in de Premier League. In Londen was de ploeg van manager Arsène Wenger met 3-0 te sterk voor het kwakkelende Newcastle United.

DoorThe Magpies in eigen huis opzij te zetten heeft Arsenal, met nog twee speelronden voor de boeg, de plaats die recht op voorronde Champions League weer stevig handen. Directe concurrent Everton ging zaterdag op bezoek bij Southampton met 2-0 ten onder, waardoor de Londenaren nu vier punten voorsprong hebben.

In Londen boekte Arsenal alweer de derde zege op rij. Na de overwinningen op West Ham United (3-1) en Hull City (3-0) was het dit keer de beurt aan de ploeg van manager Alan Pardew. In de 26ste minuut brak Laurent Koscielny de ban met een rake kopbal. Vijf minuten voor de rust voerde Mesut Özil de score op naar 2-0.

Laurent Koscielny viert samen met Olivier Giroud de openingstreffer in Londen.

Olivier Giroud had een vrije doortocht naar het doel van Tim Krul. De Nederlander keerde de inzet van de Fransman, maar had geen passend antwoord op de rebound van de Duitse spelverdeler Özil. Even later voorkwam Krul erger. De goalie pakte een vlammend schot van Santi Cazorla.

Newcastle United, zonder de geblesseerde Luuk de Jong maar met Vurnon Anita in de basis, is bezig aan een zeer zwakke reeks. In het Emirates Stadium werd alweer de vijfde nederlaag op rij geleden. In de tweede helft velde Giroud het vonnis over de bezoekers door de derde treffer van de avond aan te tekenen.

Zaterdag kan Arsenal de vierde plaats veilig stellen in eigen huis tegen West Bromwich Albion. Wanneer The Baggies verslagen worden, kan Everton de Londense grootmacht niet meer passeren.