Kopzorgen Everton: eigen goals brengen CL ver weg

Reacties

Everton heeft in de strijd om de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op het spelen van voorronde Champions League, een pijnlijke nederlaag geleden. Door twee eigen doelpunten (!) verloren The Toffes met 2-0 bij Southampton.

Kopzorgen Everton: eigen goals brengen CL ver weg

Everton begon aan de uitwedstrijd met een punt achterstand op nummer vier Arsenal en kon de druk opvoeren door een overwinning te boeken. Al in de eerste minuut ging het echter mis voor The Toffees. Antolín Alcaraz kopte de bal achter zijn eigen doelman Tim Howard.

Na een half uur zorgde curieus genoeg een tweede eigen goal ervoor dat Everton voor een onmogelijke klus kwam te staan. Dit keer was het Seamus Coleman die een voorzet totaal verkeerd raakte en achter Howard kopte. Deze 2-0 achterstand kwam Everton niet meer te boven.

Daarmee betaalde Everton de tol voor de vele afwezigen wegens blessures. Zo ontbrak met Phil Jagielka en Sylvain Distin het normale duo in het centrum van de defensie en daarnaast ontbraken nog zes spelers. Vorige week stuntte Everton nog door thuis met 2-0 te winnen van Manchester United.

Het elftal van manager Roberto Martinez moet nu in spanning afwachten wat Arsenal maandag doet tegen Newcastle United. Mochten The Gunners winnen, dan staat Everton met nog twee duels te gaan vier punten achter en kan het kwalificatie voor de Champions League uit het hoofd zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.