Arsenal en Saint-Étienne ruziën openlijk: toptalent Saliba het slachtoffer

Reacties

Arsenal en Saint-Étienne kunnen het niet eens worden over het verlengen van de huurperiode van William Saliba. De negentienjarige verdediger loopt daardoor een rol bij de Franse bekerfinale mis.

Arsenal en Saint-Étienne ruziën openlijk: toptalent Saliba het slachtoffer
© Pro Shots

Saliba werd vorige zomer voor liefst dertig miljoen euro gekocht door Arsenal van Saint-Étienne en was dit seizoen door de Premier League-club op huurbasis ondergebracht bij zijn oude club. De huurperiode eindigde op 30 juni, maar de clubs gingen in gesprek over een verlenging omdat Saint-Étienne op 24 juli alsnog de vanwege het coronavirus uitgestelde Coupe de France-finale tegen Paris Saint-Germain speelt. De jonge Fransman was een belangrijk onderdeel van de ploeg van trainer Claude Puel.

Arsenal heeft woensdag met een statement een einde gemaakt aan de hoop bij Saint-Étienne op een langer verblijf van het toptalent. 'We waren bereid een oplossing te vinden, maar omdat William op de weg terug is van een blessure, vroegen we Saint-Étienne een duidelijk pad te volgen in samenwerking met ons. We willen er zeker van zijn dat hij fit is voor de start van volgend seizoen. Tot onze verbazing lukte het niet om tot een akkoord te komen over het plan dat door onze medische experts is voorgesteld. En wij zijn simpelweg niet bereid om risico te nemen met het welzijn van een Arsenal-speler', schrijven The Gunners, die bovendien aangeven dat de clubs het niet eens werden over de financiële voorwaarden.

Opvallend genoeg gaf Arsenal-manager Mikel Arteta dinsdag nog aan dat hij vond dat zijn club Saliba de mogelijkheid moest geven om in actie te komen bij de finale. De Franse club reageerde woensdag ook met een statement. 'We waren blij te horen dat Arteta bereid was om Saliba tot 24 juli bij onze club te laten. Jammer genoeg lukte het niet om een akkoord te bereiken met Arsenal, terwijl we slechts de huurdeal wilden verlengen en hem wilden klaarstomen voor deze wedstrijd. De Engelse club heeft volstrekt onacceptabele sportieve en conditionele voorwaarden opgelegd.'

Saliba heeft zelf nog niet gereageerd. De verwachting is dat de jeugdinternational volgend seizoen direct een serieuze kans krijgt van Arteta, die bij Arsenal achterin momenteel de nodige problemen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.