Arsenal bezorgt Spurs eerste verlies in Londense derby

Tottenham Hotspur heeft de eerste verliespunten van dit seizoen geleden. The Spurs bleken niet opgewassen tegen een fris spelend Arsenal. In het Emirates Stadium werd het 1-0 dankzij Olivier Giroud.

Arsenal bezorgt Spurs eerste verlies in Londense derby

Waar de laatste jaren volop werd gescoord in de derby van Noord-Londen, was dat zondagmiddag allerminst het geval. Toch waren er voldoende mogelijkheden voor een grotere score. Met name Arsenal speelde oogstrelend voetbal, wat de nodige kansen opleverde.

Uitblinker Santi Cazorla stond aan de basis van vrijwel iedere vlot lopende aanval van The Gunners. De Spaanse spelverdeler was continu aanspeelbaar en lanceerde menigmaal Theo Walcott, de andere uitblinker in de ploeg van manager Arséne Wenger.

Waar een ieder vooraf dacht aan een machtsverschuiving van Noord-Londen, liet Arsenal duidelijk merken dat er voor Tottenham Hotspur weinig te halen was in het Emirates Stadium. Het krachtverschil werd na 23 minuten uitgedrukt in cijfers.

Na een mooie aanval via Jack Wilshere, Cazorla en Walcott was Olivier Giroud het eindstation: 1-0. De Franse spits maakte alweer zijn derde treffer van het seizoen en toonde daarmee zijn goede vorm aan.

Ook na de openingstreffer kreeg Arsenal legio mogelijkheden om de score op te voeren, maar doelman Hugo Lloris hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Tottenham, waar Christian Eriksen nog ontbrak in de wedstrijdselectie en Erik Lamela zijn debuut maakte als invaller, liet in de laatste fase pas van zich spreken.

Scoren deed Tottenham echter niet meer, waardoor de eerste nederlaag een feit is. The Spurs bezetten nu met zes punten de zesde plaats, Arsenal heeft evenveel punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen