Argentinië scoort voor het eerst sinds 2019 niet, Mina blesseert Suárez

Argentinië is donderdag op bezoek bij Paraguay blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Voor het eerst sinds juni 2019 slaagde de winnaar van de Copa América er niet in om tot scoren te komen. Ook bij de ontmoeting tussen Uruguay en Colombia vielen geen treffers.

Paraguay
Paraguay
0 - 0
Argentinië
Argentinië

Zonder de geblesseerde Lautaro Martínez, maar met Lionel Messi in de gelederen had Argentinië moeite met het stevige spel van de Paraguayanen. De 34-jarige vedette heeft zijn topvorm bij Paris Saint-Germain nog niet gevonden en liet ook in het Argentijnse shirt geen onuitwisbare indruk achter.

Sevilla-aanvaller Alejandro Gómez was vlak voor tijd nog dicht bij het enige doelpunt van de wedstrijd, maar met een katachtige redding bezorgde doelman Antony Silva Paraguay een knap punt. Aan Argentijnse zijde kwam Ajacied Nicolás Tagliafico als invaller in het veld, Lisandro Martínez zat om onduidelijke redenen niet bij de selectie.

Ondanks het puntenverlies hoeft Argentinië zich geen grote zorgen te maken. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni, die voor de 23ste wedstrijd op rij zonder nederlaag bleef, staat halverwege de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks achter Brazilië op de tweede plek. De nummers een tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar, de nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Uruguay
Uruguay
0 - 0
Colombia
Colombia

Uruguay heeft de kans om in te lopen op Argentinië laten liggen. De tweevoudig winnaar kwam in Montevideo niet tot scoren tegen Colombia, waar Feyenoorder Luis Sinisterra de hele wedstrijd op de bank bleef (0-0).

Luis Suárez dacht halverwege de eerste helft de ban te breken, maar zijn doelpunt werd door de VAR geannuleerd vanwege buitenspel. De aanvaller van Atlético Madrid keerde na rust niet meer terug op het veld. Uitgerekend Yerri Mina, die na zijn veelbesproken dansje gebrouilleerd is geraakt met Suárez, zorgde ervoor dat de Uruguayaanse vedette in de rust in de kleedkamer achterbleef met een snee in zijn knie.

Na rust voegde ook Atlético-ploeggenoot José Giménez zich in de ziekenboeg met een spierblessure. Barcelona-speler Ronald Araújo verving hem. Colombia, dat zich veelvuldig terugtrok op de eigen helft, kreeg nog een goede kans via Jefferson Lerma en ook Uruguay liet van zich horen met een kopbal van Diego Godín, maar doelpunten vielen er niet meer.